Јеремић: Никада брже нисмо ишли ка Европи

Влада Србије и у овим тешким околностима жели земљу да изведе на пут који ће свим грађанима омогућити бољи живот, поручио Јеремић на предизборном скупу у Аранђеловцу.

Министар спољних послова Вук Јеремић поручио је у Орашцу да Влада Србије, и у овим тешким околностима, жели земљу да изведе на пут који ће свим грађанима омогућити бољи живот него у прошлости.

Јеремић је на предизборном скупу позвао грађане Аранђеловца да гласају за листу Демократске странке на ванредним локалним изборима у том граду, у недељу, 25. априла, истакавши да Влада Србије неће одустати од својих приоритета.

"Никада брже нисмо ишли ка Европи, никада се успешније нисмо борили за нешто што смо сви мислили да је већ отписано, а то је наше Косово, нико никада није могао да очекује да ћемо бити успешни као што смо били до сада и никада ова земља није била важна за мир и стабилност, не само на њеној територији већ и на територији целог Балкана", истакао је Јеремић.

Министар је оценио да је ситуација у Србији тешка, али је додао да ситуација није боља ни у свету.

"Ова земља има велике проблеме које је наследила из периода који је иза нас. У последњих неколико година ипак смо показали да је могуће те врло важне и сложене проблеме решити на достојанствен и миран начин који не води ни у какве опасности", рекао је Јеремић.

Министар је рекао да земља води озбиљну, избалансирану и мудру државну политику, која има јасно зацртане циљеве и "та државна политика није другачија од оне о којој се разговара у Аранђеловцу".

Не постоје два света, казао је Јеремић, већ постоји само једна Србија и државна политика коју води ова влада.

"Ова влада од својих приоритета неће одустати. Показали смо да имамо тврдоћу, да смо у стању да можемо да издржимо притисак, да смо у стању да покажемо зубе, али не на начин који ће нас одвести у било какву опасност и са приоритетима које је поставио председник Тадић", навао је Јеремић и додао да "Тадић од тих приоритета никада неће одустати".

Јеремић је подржао листу Демократска странка - Борис Тадић, која самостално учествује на ванредним локалним изборима у недељу.

Кандидат те листе за председника општине Влада Гајић је рекао да "Аранђеловчани више немају право на грешку".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се