Олакшице за инфраструктурне пројекте

Влада усвојила Предлог закона о потврђивању уговора о донацији олакшице за инфраструктурне пројекте. Донета одлука о оснивању информационо-комуникационе установе "Академска мрежа Републике Србије".

На данашњој седници Влада Србије усвојила Предлог закона о потврђивању уговора о донацији олакшице за инфраструктурне пројекте за локални оквир у оквиру мултикорисничког програма ИПА 2008 између Европске инвестиционе банке и Републике Србије и града Београда.

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, донета је и Одлука о оснивању информационо-комуникационе установе "Академска мрежа Републике Србије" (АРМЕС), у циљу стварања материјалних и других услова за остваривање права ученика и студената на образовање и информисање.

АРМЕС се оснива ради изградње, развоја и управљања образовном и научноистраживачком рачунарском мрежом Републике Србије.

Усвојен је и Закључак о прихватању основе за израду Стратегије и политике развоја индустрије Србије од 2011. до 2020. године, која ће дефинисати кључне развојне изазове индустрије Србије и базираће се на индустријским секторским приоритетима, подстицању инвестиција, јачању предузетништва кроз елиминацију адмистративних баријера ...

Како је саопштено, донета је и одлука којом су за споменике културе одређени: Црква Светог преображења у селу Жабаре, Римокатоличка Црква Марије Снежне на Текијама у Петроварадину, Црква Светог Антуна Падованског у Београду, Црква Светог Марка у Стојнику, Црква Свете Тројице у Рипњу, Црква Светих Апостола Петра и Павла у Јагњилу и Капела Светог Георгија у Панчеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи