Вујановић: Србија није туђина

Грађани црногорске националности који живе у Србији треба да је поштују и улажу у њен развој, јер Србија није туђинска земља, рекао у Ловћенцу председник Црне Горе Филип Вујановић.

Председник Црне Горе Филип Вујановић изјавио је у Ловћенцу да грађани црногорске националности који живе у Србији треба да поштују државу Србију и улажу у њен развој, јер Србије за њих није туђинска земља, а да треба да сачувају свој национални идентитет.

"Црногорци нису туђинци у Србији и она за њих није туђинска земља, као што ни Срби нису туђинци у Црној Гори и она за њих није туђинска држава", рекао је Вујановић, обраћајући се грађанима окупљеним испред седишта Црногорског удружења "Крсташ".

Вујановић је Црногорцима поручио да поштују државу Србију и улажу у њен развој због добрих односа две земље, и нагласио да треба да сачувају свој национални идентит, у чему ће им помоћи и званична Подгорица.

На крају тродневне посете Србији, Вујановић је у Ловћенцу, месту са око 3.000 становника у бачкој општини Мали Иђош, разговарао с представницима Црногорског удружења "Крсташ" и председником Извршног већа Војводине Бојаном Пајтићем.

Председник Извршног већа рекао је да je Војводина подручје у које су сви однекуд дошли, па је један од приоритета да се омогући несметан рад друштава и органзиација које негују успомену на свој завичај.

"Оно што је суштински интерес свих нас, без обзира којим језиком говоримо, јесте да деца која се рађају у Војводини не одлазе у иностранство, него да остану овде", рекао је Пајтић.

Председник Удружења "Крсташ" Ненад Стевовић, изјавио је да су чланови тог удружења предложили да председник Црне Горе и представници Србије иницирају формирање комисије за заједничко решавање питања из области права грађана једне и друге државе.

"Замолили смо председника Црне Горе да сва питања националних права Црногораца у Србији стави на листу приоритета у билатералним односима са Србијом", саопштио је Стевовић.

Мештани Ловћенца дочекали су Вујановића бурним аплаузом на централном тргу, уз црногорску народну музику и с транспарентом "Добро дошао предсједниче".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво