ДСС: Јасан став о дуплим функцијама

Агенција за борбу против корупције треба јасно да каже да су функционери који обављају више функција у сукобу интереса, поручују из ДСС-а. Ако та Агенција не може да изнесе јасан став, директорка треба да поднесе оставку, рекао Младеновић.

Демократска странка Србије затражила је од Агенције за борбу протв корупције да саопшти јасан став да су функционери који обављају више функција у сукобу интереса и да тиме крше закон.

"Ако директорка агенције Зорана Марковић не може да да потпуно јасан и одређен став поводом захтева више од 2.000 државних функционера за обављање више функција, што је наравно противзаконито, она треба да поднесе оставку", рекао је функционер ДСС-а Андреја Младеновић на конференцији за новинаре.

Младеновић је додао да Зорана Марковић треба јавно да каже ако трпи политичке притиске из врха власти, од Владе Србије и политичких странака због тих функционера, као и да саопшти ко их врши и зашто.

Има много примера кршења закона, рекао је Младеновић, наводећи градоначелника Јагодине и посланика Јединствене Србије Драгана Марковића, као и председника општине Апатин Живорада Смиљанића који, како је рекао, по наводима медија обавља истовремено пет функција.

Функционер ДСС-а је истакао да та партија сматра да је потребно стриктно поштовање Закона о спречавању сукоба интереса и да су објашњења Агенције за борбу против корупције поводом дуплих функција "немушта".

Директорка Агенције Зорана Марковић у петак је саопштила да ће сви захтеви за давање сагласности за обављање више функција бити одбачени јер законом није дозвољено подношења захтева пре изјашњавања о задржавању само једне функције.

Марковић је такође поновила да су функције у законодавној и извршној власти неспојиве и да градоначелници и председници општина не могу истовремено да буду народни посланици, посланици или одборници.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић поновио је захтев те странке да се из скупштинске процедуре повуку предложене измене Закона о регионалном развоју које, како је навео, на најлошији начин доводе до дестабилизације државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво