Српско-хрватски договор о МСП

Србија и Хрватска намеравају да пронађу решење које би омогућило вансудско поравнање и процесе пред редовним судовима, у вези са тужбом и контратужбом пред Међународним судом правде у Хагу, изјавио председник Борис Тадић.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да Србија и Хрватска намеравају да пронађу решење које би омогућило вансудско поравнање и процесе пред редовним судовима, у вези са тужбом и контратужбом пред Међународним судом правде у Хагу.

"Председник Хрватске Иво Јосиповић и ја смо о томе разговарали током последњег састанка и трагамо за модалитетом којим се не би порекао правни поредак и ни по коју цену заштитили злочинци", рекао је Тадић новинарима у Александровцу код Лакташа.

Према његовим речима, "жеља је да се постигне решење којим би се омогућило вођење правних процеса против оних који су починили злочине, али да се ни на који начин права жртава не доводе у питање".

Председник Тадић је рекао да је током претходна два дана више пута разговарао са Јосиповићем, као и да ће се с њим срести и на трилатералном састанку у Мађарској.

"У наредних десетак дана имаћемо један или два сусрета како бисмо покрили теме о којима смо дискутовали у Опатији", рекао је председник Србије.

Председник Србије данас је присуствовао комеморацији у Доњој Градини поводом 65. годишњице пробоја јасеновачких логораша.

Како је најављено, Тадић ће сутра посетити манастир Тврдош, Требиње и Љубине у источној Херцеговини, а у уторак ће у Мостару отворити Сајам привреде.

Најављено је да ће се Тадић у Мостару састати са хрватским председником Ивом Јосиповићем.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво