Сарадња са земљама Латинске Америке

Министарство унутрашњих послова потписаће у име Владе Србије споразуме о сарадњи у борби против организованог криминала са више земаља подручја Латинске Америке, најавио министар полиције Ивица Дачић.

Споразуме о сарадњи у борби против организованог криминала, у име Владе Србије, потписаће Министарство унутрашњих послова Србије са полицијама Колумбије, Мексика, Аргентине, Уругваја и Парагваја, најавио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Дачић је подсетио да МУП већ има потписане такве билатералне споразуме са многим европским државама, али и да сарађује у борби против организованог криминала и трговине наркотицима и са оним земљама са којима још нису потписани такви споразуми.

Према речима министра Дачића, после потписивања тих докумената биће лакша борба против свих видова криминала, јер ће тада постојати и одговарајући законски оквир.

Дачић је подсетио да многе криминалне групе са простора бивше Југославије имају упориште на подручју држава Латинске Америке, додајући да је циљ полиције да се оне прате, хапсе, откривају, а дрога заплењује.

Дачић је најавио и да ће МУП у име Владе Србије потписати билатерални споразум о полицијској сарадњи и са Јужном Африком.

Дачић је у бази Специјалне антитерористичке јединице присуствовао такмичењу у коњичком вишебоју који су организовали МУП, Коњички клуб "Полицајац" и градска општина Земун.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара