ЛДП: Неопходна нова политика

Србији је потребна нова политика, а први корак на путу модернизације државе је улазак у НАТО, поручио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић на седници Главног одбора странке.

Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је на седници Главног одбора странке да је Србији потребна нова политика, а први корак на путу модернизације државе је улазак у НАТО, а наредни европске интеграције.

Јовановић је нагласио да је ЛДП спреман да помогне Демократској странци у тренуцима када је угрожено њено европско опредељење због неспоразума у коалицији.

"То треба да буде део државне политике већ ове владе, а не неке друге владе која ће за четири или пет година говорити оно што говори данашња влада о проблемима за која смо ми нудили решања пре пет година", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, питање опредељења Србије у случају НАТО пакта је питање које утиче на брзину свих других процеса интеграција којима Србија жели што пре да се повеже са развијеним светом.

"Наредни корак су европске интеграције", рекао је Јовановић и додао да Србија мора да испуни неке специфичне критеријуме у процесу европских интеграција - несређене односе из прошлости, односе у региону и проблем Косова.

Формулисати став према Косову

Однос Србије према Косову мора бити формулисан на основу става земље о будућности српске заједнице у Покрајини, односно, како им живот учинити бољим и квалитетнијим, оценио је Јовановић.

Стање у Србији, како је рекао, није лоше само када је реч о политици, већ и када се говори о образовању, култури и верском животу који су девастирани.

То су теме које оптерећују наш свакодневни живот и о тим темама морамо да дискутујемо у земљи која жели да се мења.

Дискусију треба да иницира власт и то је обавеза пре свега председника Републике", рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да Борис Тадић треба да постави та суштинска питања. "Он то данас не чини због тога што је оптерећен компромисима које прави да би његов концепт опстао на власти", оценио је Јовановић.

Лидер ЛДП-а рекао је да је та странка спремна да помогне ДС-у у тренуцима када је угрожено њено европско опредељење због неспоразума "које има у својој коалицији".

"Нисмо спремни да варамо Србију да је њена неутралност последица озбиљне скупштинске расправе, немамо намеру да водимо Србију том брзином ка Европи којом је води ДС, немамо намеру да поделимо договорност за погрешну регионалну политику", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, нова политика повезивања са светом није остварива без нове економске политике, а инвеститори долазе и улажу у земље које су сигурне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво