СПО за промене

Због угрожености европске будућности Србије никада није било потребније таласање у редовима владајуће каолиције, истакао на седници Главног одбора СПО-а председник странке. Драшковић најавио борбу за програмске циљеве европске Србије.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да се стање у Србији мора радикално мењати, да ћутање и затварање очију пред проблемима не одговара ни владајућој већини ни СПО и да "због европске будућности Србије, која је угрожена, никада није било потребније таласање баш у самој владајућој коалицији".

Драшковић је на седници Главног одбора, на којој је усвојен нови Статут странке који налаже кадровско подмлађивање и одлучну борбу за програмске циљеве европске Србије, оценио да су се "изгледа, многи чланови Главног одбора и челни људи странке опустили, да им је понестало снаге".

"Да ли неко мисли да ћутање значи лојалност нашем стратешком партнеру Демократској странци? Ћутања и затварање очију пред проблемима не одговара ни владајућој већини ни СПО", нагласио је лидер СПО-а.

Драшковић је упитао да ли се страначко деловање своди само на то "ко ће добити део коалиционог колача" и нагласио да "да ће се о томе у странци озбиљно разговарати".

"Српски покрет обнове јесте у Влади, али стање је такво да се не може хвалити, већ се радикално мора мењати. Такозвана демократска транзиција прегазила је омладину, сељаке, поштени свет рада и предузетништва, средњу класу, незапослене и сиротињу, баш ону Србију која је поднела највећи терет борбе против Милошевићевог режима", рекао је Драшковић.

Према његовим речима, одговорност СПО је много већа од наизглед симболичног учешћа у власти, јер Србија, сматра, од те странке очекује да дигне глас против свега што представља проневеру великих циљева за које се борио од деведесетих до 2000. године.

СПО за регионализацију државе

Драшковић је поновио да СПО тражи стварну регионализацију државе, јачање локалних самоуправа и повраћај имовине општинама и градовима у Србији, оценивши да је циљ формирања статистичких региона повлачење новца из развојних фондова Европске уније како би се распоређивао у "централним београдским канцеларијама".

"Српски покрет обнове је обавезан да позове Србију да демонтира економске и политичке бастиље у Београду и да развласти београдске паше и субаше", казао је Драшковић и додао да би требало сазвати седницу владе на којој би била укинута уредба о одузимању имовине локалним самоуправама.

Он је указао да СПО, као национална странка, "баштини демократске и западне стратешке путоказе победничке Краљевине Србије, па се због тога залаже за евроатлантске интеграције".

Говорећи о Косову и Метохији, Драшковић је казао да "косовски пораз не сме постати српски танатос, самоубилачки нагон за општим поразом".

"Управо нам косовски еп и мит налажу да пораз прихватимо као жалац будуће победе препорођене и снажне Србије, које не може бити изван Европе и у непријатељству са западом", поручио је лидер СПО.

Главни одбор странке одлучио је да 9. маја, на Равној гори, СПО обележи 65. годишњицу победе над фашизмом у Другом светском рату.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво