Ускоро оптужница у "случају Шарић"

Против осумњичених у случају Шарић ускоро би требало да буде подигнута оптужница, рекао министар Дачић. Идеју о формирању регионалног центра за борбу против организованог криминала прихватиле земље у региону, истакао министар.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а да се очекује да ће веома брзо бити подигнута оптужница против осумњичених у "случају Шарић".

Дачић је подсетио да је реч о једној од најорганизованијих криминалних група у региону која се искључиво бавила шверцом кокаина из Латинске Америке.

"Истрагу води Специјално тужилаштво. О истрази се за сада још не говори јавно због степена тајности, пре свега, да би се открила цела та мрежа која је везана за ову организовану криминалну групу", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је његову идеју о формирању регионалног центра за борбу против организованог криминала одмах прихватила Хрватска, а заинтересоване су и Црна Гора и друге земље у региону.

Седиште тог центра, како је предложио, било би у Београду, на његовом челу налазио би се представник неке од земаља региона, а центар би првенствено био база за размену информација.

Поводом ноћашњег случаја када је младић Ј.К. (24) погинуо од властите ручне бомбе после сукоба са полицијом која му је на Вождовцу препречила пут и спасила киднапованог таксисту, Дачић је позвао грађане да и убудуће обавештавају полицију о појавама које представљају општедруштвену опасност.

Дачић је рекао и да полиција истражује све детаље о нерешеним убиствима новинара Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића.

"Без обзира на то што сам ја, односно моја странка, био део власти у оном периоду (пре октобра 2000. године), одговараће ко год да је починио или наложио та убиства", рекао је Дачић.

Министар је рекао да се у случају Даде Вујасиновић води нова истрага о томе да ли је реч о убиству или самоубиству. Предмет о убиству Славка Ћурувије предат је Тужилаштву.

Министар Дачић се и овом приликом извинио грађанима због редова у којима се чека добијање личних докумената, подсетивши да је посао обиман и да је за годину дана издато више пасоша него за претходних десет година.

Поводом награде којом је проглашен за "Најевропљанина" министар Дачић је рекао да не треба правити никакав спектакл и да му је драго због награде из разлога што се од њега није очекивало да допринесе евроинтеграцијама Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара