Зукорлић о Декларацији

Исламска заједница у Србији неће прихватити декларацију о осуди злочина у Сребреници, уколико у њој "буде фалило једно слово од речи геноцид", поручио Муамер Зукорлић.

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић поручио је да ИЗ у Србији неће прихватити декларацију о осуди злочина у Сребреници, уколико у њој буде фалило једно слово од речи "геноцид".

На завршној свечаности у Новом Пазару, поводом обележавања три године од Објединитељског сабора заједнице којом руководи, Зукорлић је рекао да је "први услов за нови геноцид заборављање и омаловажавање последњег геноцида. Хоћу да ми се докаже да је Београд спреман да уклони баријеру између нас, на декларативан и практичан начин", навео је Зукорлић.

Бошњаци у Србији, према речима Зукорлића, више не прихватају извињење, "није им све једно и зато тражимо да напишете геноцид".

Зукорлић је затражио сто одсто права за Бошњаке, "плус хедије и дарове, да нас мало пазе и мазе, а то се у европској терминологији зове позитивна дискриминација".

Муфтија је све бошњачке партије и организације позвао да на предстојећим изборима за Национални савет Бошњака, 6. јуна, подрже листу Бошњачке културне заједнице (БКЗ) којом руководе челници ИЗ у Србији.

Истакавши да је поново дошло време за верско и национално јединство Бошњака, Зукорлић је приметио да ће се Бошњаци и на овим изборима окупљати око, како је рекао, два барјака, "једног у Београду и једног који је у рукама БКЗ".

"Ми само хоћемо да играмо поштено, а то значи да ће морати доћи време да Београд седне са нама за сто да преговара, а ти преговори на равној основи доћи ће сутра, прекосутра, за годину, две, пет, за историју то није битно", рекао је Зукорлић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара