Резолуција о Сребреници крајем месеца

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић рекла је да би коначни текст декларације о злочину у Сребреници требало да буде на дневном реду парламента крајем марта или почетком априла. Извештај ревизора пред посланицима 25. марта.

Коначни текст декларације о злочину у Србреници 1995. године требало би да буде на дневном реду Скупштине Србије крајем марта или почетком априла, најавила је председница парламента Слависа Ђукић-Дејановић.

"Декларацију о Сребреници разматраћемо ове недеље и потрудићемо се да дефинитивни текст дође на дневни ред крајем овог месеца или почетком априла", рекла је Славица Ђукић-Дејановић новинарима у Лесковцу.

Председница парламента је рекла да јој није позната коначна верзија текста, јер је у току његово "усклађивање", али да јој је "доста тога познато".

Славића Ђукић Дејановић, која је и потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС), рекла је да је у тој странци договорено да СПС буде "конструктиван у вези с декларацијом".

На питање да ли очекује да парламент једногласно усвоји резолуцију, председница Скупштине је одговорила да то желе сви који осуђују сваки злочин, па и злочин у Сребреници.

"Али, ако бих рекла 'да, биће једногласно', била бих оптимиста", рекла је Славица Ђукић Дејановић.

О извештају ревизора 25. марта

Председница Скупштине најавила је и да ће извештај државног ревизора пред посланицима бити 25. марта и да ће се о њему расправљати тог дана.

"Премијер Мирко Цветковић, министарка финансија Диана Драгутиновић и државни ревизор ће одговарати на питања посланика на ту актуелну тему", рекла је Дејановић.  

Председница Скупштине је рекла да њу "занима каква је судбина прекршајних пријава које су већ поднете, да ли је донета аргументација, која заправо треба да докаже да се радило о техничким проблемима, или има суштинских проблема".

"Ако је недостатак папира био разлог за покретање прекршајних пријава, онда је то нешто што се може толерисати, ако има неких суштинских разлога за пријаве и за нешто више од тога, онда ће нам и ревизор и премијер и министарка финансија рећи своје одговоре, а ми посланици ћемо питати даље", рекла је Дејановић.

Председница Скупштине је данас у Канцеларији народног посланика Снежане Плавшић-Стојановић из Г17 плус разговарала са грађанима Лесковца, а у седишту Јабланичког округа учествовала на округлом столу о Акционом плану за права детета.

У седишту Града Лесковца разговарала је са локалним челницима о привредном стању и социјалном стању грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво