Нова Србија тражи семафор

Поводом Недеље безбедности у саобраћају у београдском насељу Браћа Јерковић подмладак Нове Србије организовао перформанс. Циљ акције - указивање на важност придржавања саобраћајних прописа уз критике на рачун стања на путевима у земљи и шестогодишње расправе о новом закону о безбедности у саобраћају, наводе у Новој Србији.

Подмладак Нове Србије, поводом Недеље безбедности у саобраћају, организовао је перформанс под називом "Од семафор коалиције тражимо семафор" у београдском насељу Браћа Јерковић.

"Циљ нам је да скренемо пажњу на то колико је важно придржавати се саобраћајних прописа и не угрожавати своје и туђе животе", рекла је потпредседник НС-а Дубравка Филиповски.

Филиповски је указала на то да из дана у дан грађани Србије плаћају превисоку цену људским животима, "јер је расправа о предложеном закону о безбедности у саобраћају трајала шест година, јер је стање на путевима лоше а држава путарима дугује 20 милијарди динара као и због тога што су у Србији кључни инфраструктурни пројекти обустављени".

Филиповски је навела да су у питању изградња Коридора 10, аутопута Хоргош-Пожега, обилазнице око Београда, моста на Ади циганлији, моста Земун-Борча, пута Баточина-Крагујевац.

"Наш циљ је да што пре дође до избора на републичком нивоу, а да грађани Вождовца, на општинским изборима 7. јуна казне власт која није решавала проблеме грађана и није радила у њиховом интересу", рекла је потпредседница НС-а.

Филиповски је додала да је подмладак НС-а акцију организовао на захтев грађана Вождовца, како би се указало на недостатак одговарајуће сигнализације на раскрсници у улици Браће Јерковић број 117, јер су у близини две основне школе и два вртића.

Објаснила је да су грађани "више пута писали петицију, јер на тој раскрсници људи и деца свакодневно страдају".

"Ми смо у име коалиције ДСС-а, НС-а и Народне партије обећали да ћемо овај проблем решити, уколико нам грађани укажу поверење, одмах после 7. јуна", рекла је Филиповски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво