Оман не мења став о Косову

Иако су неки од суседа Омана донели одлуку да признају независност Косова, не би требало очекивати промену става те државе, рекао приликом посете Оману шеф српске дипломатије Вук Јеремић.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић захвалио је званичницима Омана на досадашњој принципијелној подршци Србији у погледу статуса Косова и Метохије и нагласио да о том питању не би требало очекивати промену става те земље.

Јеремић је оценио да је његова посета дошла у право време, јер су неки од суседа Омана на Арабијском полустрву и међународни партнери те земље донели одлуку да признају независност Косова.

"Након ових разговора не би требало очекивати промену принципијелног става Омана", нагласио је Јеремић.

"Наставићемо блиску координацију са њима, као и са осталим земљама из овог краја света. Наша дипломатска офанзива се наставља, улази у пресудну фазу, нарочито у овим месецима када очекујемо коначну одлуку из Хага", нагласио је Јеремић.

Вук Јеремић је разговарао са замеником премијера оманске владе Фахадом бином Махмудом ал Саидом и министром иностраних послова Јусуфом бин Алави бин Абдулом.

Јеремић је истакао да је то прва посета државне делегације Србије Султанату Оман, са којим је Југославија успоставила дипломатске односе 1974. године.

Договорено да се ниво односа двеју земаља подигне на ниво амбасадора, рекао је Јеремић и најавио потписивање неколико уговора из домена економије и уговора о сталним политичким консултацијама.

"Оман је изузетно богата земља и заинтересована је за инвестиције у Србију", закључио је Јеремић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво