Опозвано једанаест амбасадора

Указом председника Србије Бориса Тадића опозвани амбасадори Србије из десет земаља и седишта УН у Женеви. У Министарству спољних послова објашњавају да је опозваним амасадорима истекао редовни мандат.

Указом председника Србије Бориса Тадића опозвани су амбасадори Србије из десет земаља и седишта УН у Женеви, објављено је у новом Службеном гласнику Србије.

Опозваним амбасадорима истекао је редовни мандат, а њихова места остала су упражњена до избора нових, речено је Бети у Министарству спољних послова.

Тадићевим указом од 6. априла Вук Жугић је опозван са дужности амбасадора Србије у Индији, који је на нерезиденцијалној основи покривао и Шри Ланку и Малдиве. Жугић је постављен за помоћника министра спољних послова.

Опозвани су и амбасадори у Нигерији - Драган Мраовић, Мексику - Милисав Паић, Украјини - Горан Алексић, Републици Кореји - Зоран Вељић, Бугарској - Данило Вучетић, Либији - Душан Симеоновић.

За амбасадора у Сирији је постављен Јован Вујасиновић. 

Указом председника републике са дужности шефа Сталне мисије Србије при УН у Женеви опозван је Слободан Вукчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво