ЛДП: Подржаћемо само ефикасну владу

Либерално-демократска пратија подржаће Владу Србије уколико она покаже да себе може учинити ефикаснијом, а уколико то изостане тражиће расписивање ванредних избора, поручио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић на седници Главног одбора странке.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић поручио је да ће та странка подржати економске мере Владе Србије само уколико она покаже спремност да учини себе ефикаснијом, а уколико то не уради треба да врати мандат грађанима.

"Дужни смо да пружимо прилику влади да реализује пакет економских мера, а заузврат од ње очекујемо да ће бити спремна да, уколико изостане очекивани резултат, врати мандат грађанима и затражи расписивање ванредних избора", рекао је Јовановић на седници Главног одбора ЛДП.

Председник ЛДП оценио је да ефикасна влада у Србији треба да има 12 министарстава, и да ће то и званично предложити.

Јовановић је рекао да би приотитети Владе требало да буду помоћ привреди, наставак евроинтеграција, деблокада процеса приближавања НАТО-у, боља сарадња у региону, као и спремност да своје мере спроведе.

Тренутна ситуација у Србији је директна последица запостављања реформи, сматра Јовановић и напомиње да је "12. март 2003, дан када је Србија заустављена у суштинској трансформацији".

Када је о економској кризи реч, Јовановић је рекао да одговоре дају сви - и опозиција и власт и да им је заједничко избегавање суштине проблема, али и проналажење криваца у другима.

Сто дана за усвајање европских закона

Са таквом политиком, која личи на политику из 2000. године, мора де се прекине и да се преузме одговорност за стање у којем се Србија сада налази и, како је рекао, приђе реформисању политике.

"Не смемо да будемо изоловани и пусто острво на мапи Европе", поручио је Јовановић и подсетио да је Србија прогласила војну неутралност, а истовремено "жели новац од оних са којима не жели да иде".

"Од владе тражимо 100 дана за усвајање свих европских закона, који ће се примењивати и неће остати мртво слово на папиру и Србију без виза", рекао је лидер ЛДП-а и указао на потребу јачања средње класе.

Коментаришући продају НИС-а, Јовановић је рекао да је Србија изгубила енергетску независност и да је том продајом земља понижена.

Када је реч о сарадњи са Хашким трибуналом, Јовановић сматра да то што није ухапшен Ратко Младић не може и не треба да спречи да се говори о "политици која је створила Младића".

Главном одбору странке Јовановић је предложио да се Скупштина странке одржи половином маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво