Избори решење за нагомилане проблеме

Ванредни парламентарни избори најбољи начин за решавање нагомиланих проблема у држави, рекао потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић. Радикали су увек спремни за изборе и не стрепе од њих, истакао је Тодоровић.

Потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић рекао је у интервјуу Танјугу да би ванредни парламентарни избори у овом тренутку представљали оптерећење за републички буџет, али да су они ипак најбољи начин за решавање нагомиланих проблема у држави.

"Сви избори су терет и трошак за државу. Али је боље нагомилане проблеме и политичке тензије решити изборима него на другачији начин, рекао је Тодоровић.

Према Тодоровићевим речима, радикали су увек спремни за изборе и не стрепе од њих, а на наредним, како процењује, поново ће бити најјача политичка опција.

Истраживања о рејтингу политичких партија која показују пад СРС-а, као и неуспеси радикала на поновљеним изборима у неколико општина у Србији, Тодоровића не забрињавају.

"Мислите ли да странка која је стварана 20 година може бити угрожена од пар издајника, од америчког и енглеског амбасадора, од страних служби и од наших служби. Не може. Увек смо се дизали као феникси и то увек јачи", рекао је потпредседник СРС.

Тодоровић је мишљења да је трошак у државној каси који би нови избори проузроковали само изговор за њихово неодржавање.

"Мислите ли да ова власт не би ишла у изборе да је сигурна у то што прича и што наводна истраживања говоре. Сутра би они изашли на бирачка места када би веровали да би постигли успех и победу", навео је Тодоровић.

СРС не искључује могућност уласка у постизборне колалиције

Потпредседник СРС није искључио могућност уласка те странке у постизборне коалиције и то, како је истакао, са странкама са којима буду постигнути договори о програмским циљевима владе.

Тодоровић не види места сарадњи са дојучерашњим партијским колегом Томиславом Николићем, који је по напуштању СРС основао Српску напредну странку.

"Не можемо у коалицију са странкама које воде амерички и енглески амбасадор. Не можемо са онима који су се пробудили после 18 година, па не знамо да ли су сад будни или су још у бунилу после тако дубоког сна", објаснио је Тодоровић.

За атмосферу у Скупштини Србије потпредседник СРС и шеф посланичког клуба те странке у парламенту окривио је владајућу коалицију.

Тодоровић је истакао да искључење готово комлетног посланичког састава радикала са седнице на 20 радних дана због исказивања незадовољства распоредом седења у скупштинској сали за циљ има онемогућавање рада народних представника.

"Некога можете да искључите тренутно са седнице, али онемогућити му да ради свој посао због чега су га грађани изабрали - то је просто невероватно", рекао је Тодоровић и додао да радикали, без обзира на, како је рекао, двоструке аршине руководства Парламента према посланицима те странке, увек имају адекватан одговор.

"Довољан је један радикал у Скупштини Србије да покаже сву снагу и квалитет СРС", истакао је Тодоровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се