Јеремић на прослави у Акри

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић присуствовао у Акри прослави Дана независности Гане. Јеремић захвалио Гани на принципијелној подршци Београду што није признала једнострано проглашену независност Косова.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић, који је у Акри присуствовао прослави Дана независности Гане, разговарао је са шефом дипломатије те земље Алхаџијем Мухамедом Муминијем о проширењу билатералне сарадње.

Министар Јеремић изјавио је да Гана неће признати независност Косова, већ ће "наставити да принципијелно поштује суверенитет и територијални интегритет Србије".

Изузетно смо захвални Гани на таквом ставу, рекао је Јеремић после разговора са министром спољних послова Гане Алхаџијем Мухамедом Мумунијем и министром за трговину и индустрију Ханом Тет.

Упознали смо руководство Гане о намерама да наставимо дипломатску борбу за одбрану наше територијалне целовитости, рекао је Јеремић.

Важно је да Гана има такав став, јер је изузетно утицајна у Африци. Ради се о, у политичком и демократском смислу, једној од најразвијенијих и најстабилнијих земаља Африке, изјавио је Јеремић.

Указано нам је изузетно велико поштовање, делегација Србије је била почасни гост на прослави Дана независности Гане, која је једна од најзначајнијих и најстабиљнијих афричких демократија, изјавио је Јеремић агенцији ФоНет у Акри.

Констатујући да Београд са Ганом има дугу историју пријатељских односа, Јеремић је оценио да постоји велики потенцијал за проширење билатералних односа, "посебно у домену економије и одбрамбене индустрије".

Неколико хиљада ученика основних, средњих и војних школа учествовало је на прослави 53. годишњице независности Гане, прве субсахарске земље која је, 1957. године, остварила независност.

Порука овогодишње прославе, која је одржана у склопу обележавања 100. годишњице рођења првог председника Гане Кване Нкрумаха, гласи: "Улагање у омладину, за бољу Гану".

Протекле деценије Влада Гане издвајала је за просвету 28 до 40 одсто државног буџета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи