Настављен протест Срба из насеља Брђани

Срби из насеља Брђани у северном делу Косовске Митровице протестовали су и данас, други дан заредом, да би исказали неслагање са намером појединих Албанаца који су најавили почетак обнове својих кућа у овом месту.

Протест Срба из насеља Брђани наставио се и данас, други дан заредом. Мештани Брђана негодују због намере појединих Албанаца који су најавили почетак обнове својих кућа у том месту. Данашњи протест обезбеђивали су припадници Косовске полицијске службе и Кфора.

Скупу нису присуствовали представници локалне самоуправе, као ни политички представници косовских Срба. Једночасовни протест мештана овог насеља је протекао мирно и без инцидената.

Радови на обнови пет кућа, чији су власници Албанци, нису почели јуче, како је било најављено, а, према подацима са којима разсполаже КПС, они су одложени за недељу дана.

Представници Срба су након разговора са француским генералом Филипом Бра објаснили да је реч о безбедносним ризицима и истакли да је то разлог због чега се противе обнови албанских кућа које су страдале током 1999. године у овом насељу.

Они су тада такође нагласили да ће одговорност за евентуалне инциденте до којих може доћи у насељу Брђани сносити припадници Кфора који су, како су саопштили представници Срба из тог места, инсистирали на томе да власници ових кућа могу започети радове на обнови.

Крајем прошле године у сукобу који је ескалирао у овом насељу у северном делу града повређено је петоро Срба.

Туча између Срба и Албанаца избила је када је неколико Албанаца у пратњи Кфора дошло у овај део града желећи да почну обнову својих кућа уништених током сукоба 1999. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво