Тадић осудио скидање хрватске заставе

Председник Србије Борис Тадић најоштрије је осудио скидање заставе Републике Хрватске са резиденције те земље у Београду. Хрватска амбасада упутила протест Министарству спољних послова Србије. Полиција предузима све мере, рекао министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Председник Србије Борис Тадић најоштрије осудио скидање заставе Републике Хрватске са резиденције те земље у Београду.

"Тадић сматра да екстремисти постоје на обе стране, али да су држава Србија и Република Хрватска одлучне да се овакви инциденти спречавају", наведено је у саопштењу прес службе председника Србије.

"Србија неће толерисати инциденте који угрожавају интегритет суседне државе", нагласио је Тадић и додао да надлежни државни органи раде свој посао, како би починиоци овог инцидента били изведени пред лице правде.

Хрватска амбасада у Београду упутила је синоћ протест Министарству спољних послова Србије због крађе хрватске заставе с простора резиденције амбасадора.

Хрватско Министарство спољних послова изразило је незадовољство због повреде највишег државног симбола Хрватске и затражило хитну реакцију надлежних органа и предузимање мера како би дипломатски објекти Хрватске у Београду били заштићени. Застава је украдена у уторак увече.

Полиција ће пронаћи починиоце

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да полиција предузима мере да пронађе особе које су украле хрватску заставу.

Дачић је рекао да су камере Амбасаде Хрватске у Београду снимиле двојицу људи који су скинули заставу и да ће "против њих бити предузете све мере".

"Пошто њихово обезбеђење амбасаде, није интервенисало, наша полиција ће идентификовати те људе и против њих ће бити предузете све мере", рекао је Дачић.

Министар одбране Драган Шутановац осудио је скидање заставе са хрватске амбасаде у Београду, истичући да је непримерено и наприхваљтиљиво скидање заставе са било које амбасаде у главном граду.

Шутановац је рекао да они који су то урадили, вероватно, мисле да су много храбри, али да треба да знају да тиме наносе штету и себи и држави.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво