Позив на солидарност и помоћ неразвијенима

Председница Народне скупштине Славица Ђукић-Дејановић позвала на Конференцији у Етиопији чланице Интерпарламентарне уније на солидарност и помоћ неразвијеним земљама. На Конференцији учествује више од 180 земаља и међународних организација.

Скупштина Интерпарламентарне уније, 120. по реду, одржава се у главном граду Етиопије, Адис Абеби. 

У генералној дебати под називом "Парламенти: Изградња мира, демократије и развој у кризним временима", председница српске скупштине Славица Ђукић-Дејановић говорила је о светској економској кризи и актуелној политичкој и социјалној ситуацији у свету.

Том приликом, позвала је чланице Интерпарламентарне уније на солидарност и помоћ неразвијеним земљама, као и на заједничку борбу против протекционизма и изолационизма, али и супротстављању дискриминацији, ксенофобији и шовинизму.

Такође, Ђукић-Дејановић је указала на значај парламентаризма и улоге жена у савременом друштву.

Србију на Конференцији представљају и Нада Колунџија, Јелена Триаван и Жељко Томић.

На овој Конференцији учествује преко 180 земаља и међународних организација, док је преко 70 делегација представљено са председницима или заменицима председника парламената.

Интерпарламентарна унија је најстарија и најбројнија међународна парламентарна организација у чијем раду учествује преко 150 држава из целог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво