Јеремић у Истанбулу

Шеф српске дипломатије учествује у Истанбулу на форуму "Алијансе цивилизација". Вук Јеремић рекао да је конференција прилика за разговор о томе како 21. век учинити мирним и допринети бољем разумевању култура и цивилизација. На маргинама форума сусрети са више министара иностраних послова.

Министар спољних послова Вук Јеремић учествује на дводневном форуму "Алијансе цивилизација" у Истанбулу, која се одржава под покровитељством Уједињених нација. Јеремић је рекао да је велика конференција била прилика за разговор о томе како 21. век учинити мирним, а не столећем ратова и међуетничких и међурелигијских сукоба.

"Причали смо о томе како допринети бољем разумевању култура и цивилизација", каже Јеремић. Према његовим речима, Србија ће дати значајан допринос таквој дискусији.

"Ми смо земља у којој има пуно етничких заједница, пуно религија. Били смо успешни у хармонизацији свих тих етницитета и религија", истакао је Јеремић.

Јеремић је рекао да је ово био скуп на коме је Србија изнела своје гледиште будућег мира и хармоније између култура и цивилизација у Југоисточној Европи.

Министар Јеремић је, на маргинама Другог форума "Алијансе цивилизација" у Истанбулу, имао сусрете са више министара спољних послова који учествују на скупу.

Јеремић је разговарао са шефовима дипломатије Грчке Дором Бакојани, Турске Али Бабаџаном, Шпаније Мигел Анхел Моратиносом, Словеније Самуелом Жбогаром, Швајцарске Мишлин Калми-Реј, Македоније Антониом Милошоским.

За сутра је планиран сусрет Јеремића са генералним секретаром Савета Европе Теријем Дејвисом, генералним секретаром Иберо-америчке организације Енрике Иглесијасом и министром иностраних послова Бангладеша Дипу Мони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи