Србији 168 милиона евра за реформе

Потписан Споразум о бесповратној помоћи Србији од 168 милиона евра из предприступног фонда ЕУ. Споразум намењен спровођењу реформи у процесу придруживања ЕУ.

Потпредседник Владе Србије задужен за европске интеграције Божидар Ђелић и шеф делегације Европске комисије у Београду Жозеп Љоверас потписали су у Ваљеву Споразум о бесповратној помоћи од око 168 милиона евра из предприступног фонда Европске уније (ИПА).

Ђелић је рекао да се ради о још једној транши од укупно милијарду евра бесповратних средстава које је ЕУ наменила Србији у периоду од 2007. до 2012. године за спровођење реформи у процесу придруживања Србије Унији.

Средствима ће се финансирати 36 пројеката из различитих области који значе бољу будућност Србије и њених грађана.

"Највећи део, у износу од 45 милиона евра, биће намењен локалној самоуправи у Србији, попут Ваљева", рекао је Ђелић.

Љоверас је рекао да Споразум представља знак подршке ЕУ реформама у процесу европских интеграција Србије, као и да је бесповратна помоћ ЕУ намењена развоју и јачању демократије у Србији, примени стандарда ЕУ и јачању правне државе.

Европски дипломата је подсетио да је Европска комисија до сада одобрила око две милијарде евра помоћи Србији кроз различите облике донација и кредита.

"Споразум о додели средстава из предприступних фондова потписан је у присуству 22 амбасадора земаља чланица ЕУ који су акредитовани у Београду, што је још један знак подршке реформама у Србији", нагласио је Љоверас .

Потписивању споразума у Градској скупштини у Ваљеву присуствовала је и директорка Канцеларије Владе Србије за европске интеграције Милица Делевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи