На Косову и даље проблеми са струјом

Три села у витинској општини, у Косовском Поморављу, већ 24 дана немају електричну енергију, због квара на трансформатору. Mештани су обезбедили нови трансформатор, али представници Косовске-електроенергетске корпорације не дозвољавају монтажу.

Три села у витинској општини, у Косовском Поморављу, већ 24 дана немају електричну енергију.

Реч је о селима Грнчар, Врбовац и Могила, изјавио је Танјугу начелник Косовско-поморавског округа Драган Николић.

Према његовим речима, мештани су обезбедили нови трансформатор, али представници Косовске-електроенергетске корпорације (КЕК) не дозвољавају монтажу јер линију држе под напоном и не желе да искључе струју.

"Село Грнчар је етнички чисто српско село и то је његова специфичност. То данас представља хендикеп. Ми ћемо сигурно инсистирати да се тај проблем реши. Струју треба безусловно укључити, а онда почетри разговоре да се то реши на квалитетнији и дугорочнији начин", рекао је Николић.

Пре два дана шест села у Косовском Поморављу добила су електричну енергију, после вишедневног искључења.

Без струје су месец дана два села на централном Косову - Племетина и Бабин Мост - док су на северу покрајине исто толико без струје Граце и Прилужје.

Девет дана у мраку је и један део Новог Насеља у општини Липљан у којем живи око 70 домаћинстава.

Представници КЕК-а инсистирају да се грађани пре отклањања кварова на мрежи обавежу да ће плаћати рачуне за електричну енергију као и дуг из протеклог периода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво