Београд није погрешио

Амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Лутовац оценио да је одлука Београда да га позове на консултације због дипломатских односа Подгорице и Приштине била одговарајућа дипломатска мера.

Београд је донео одговарајућу дипломатску меру када ме је позвао на консултације, која је на једној страни била израз незадовољства према успостављању дипломатских односа Подгорице и Приштине, а на другој страни и порука другима да се уздрже док је проблем пред Међународним судом правде, изјавио је Зоран Лутовац амбасадор Србије у Подгорици.

Лутовац је у интервју за Радио Слободна Европе рекао да у борби против организованог криминала очигледно постоје проблеми између две земље, што се преноси и на, већ затегнуте, политичке односе поводом Косова и Метохије.

На другој страни, економски и сви други односи који чине укупне односе две државе на високом су нивоу, али још увек испод потенцијала и жеља грађана у Србији и Црној Гори, оценио је Лутовац.

Размотавање клупка организованог криминала допринеће приближавању две земље, јер је у интересу обе земље и њихових грађана да то тако буде, истакао је Лутовац и додао да би једино организовани криминал могао да профитира од продубљавања несугласица по том питању.

"Најбоље је када у комуникацији нема предуслова. Другим речима, најбоље би било да се о проблемима који постоје разговара отворено и пријатељски и да обе стране учине колико могу да се проблеми решавају на обострано задовољство, укључујући и однос према Косову и Метохији", рекао је Лутовац.

У том смислу Београд очекује да се поред реалности уважава и међународно право, односно мишљење Међународног суда правде, нагласио је Лутовац.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 26. феб 2010, 12:34) - Dragana [нерегистровани]

Pametno

Vrlo pametno, biranim riječima ambasador govori o osjetljivim temama... Razumije Crnu Goru. Dobro je za sve što je on ponovo u Podgorici, a pogotovu za nas Srbe. I kad odgovara i kad postavlja pitanja radi to na pravi način - iznoseći argumente. Želimo mu srećan povratak i uspjeha u radu.