Београд није погрешио

Амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Лутовац оценио да је одлука Београда да га позове на консултације због дипломатских односа Подгорице и Приштине била одговарајућа дипломатска мера.

Београд је донео одговарајућу дипломатску меру када ме је позвао на консултације, која је на једној страни била израз незадовољства према успостављању дипломатских односа Подгорице и Приштине, а на другој страни и порука другима да се уздрже док је проблем пред Међународним судом правде, изјавио је Зоран Лутовац амбасадор Србије у Подгорици.

Лутовац је у интервју за Радио Слободна Европе рекао да у борби против организованог криминала очигледно постоје проблеми између две земље, што се преноси и на, већ затегнуте, политичке односе поводом Косова и Метохије.

На другој страни, економски и сви други односи који чине укупне односе две државе на високом су нивоу, али још увек испод потенцијала и жеља грађана у Србији и Црној Гори, оценио је Лутовац.

Размотавање клупка организованог криминала допринеће приближавању две земље, јер је у интересу обе земље и њихових грађана да то тако буде, истакао је Лутовац и додао да би једино организовани криминал могао да профитира од продубљавања несугласица по том питању.

"Најбоље је када у комуникацији нема предуслова. Другим речима, најбоље би било да се о проблемима који постоје разговара отворено и пријатељски и да обе стране учине колико могу да се проблеми решавају на обострано задовољство, укључујући и однос према Косову и Метохији", рекао је Лутовац.

У том смислу Београд очекује да се поред реалности уважава и међународно право, односно мишљење Међународног суда правде, нагласио је Лутовац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво