Инциденти у Београду

Током протеста десничарских организација, поводом годишњице НАТО бомбардовања забележено неколико инцидената. Приведено 28 особа, повређена два полицајца. Нападнути сниматељ и расветљивач Телевизије Студија Б. И сниматеља РТС-а напала двојица младића.

На Тргу Републике у Београду одржан је митинг у организацији Народног покрета Србије, Удружења Слобода, Браниоца отаџбине, Удружење Наши, Српски сабор двери и других организација.

На скупу је истакнуто да је бомбардовање НАТО-а ратни злочин који се не сме заборавити, а већина говорника је позвала на сарадњу Србије и Русије.

По завршетку митинга дошло је до нереда у којима је повређено петоро грађана и два полицајца, а приведено је 28 особа, саопштио је МУП.

Оштећена су и четири службена возила. Наводи се да је протесту присуствовало три хиљаде грађана, међу којима су били и навијачи фудбалског клуба Рад и скинхедси.

Код Народног позоришта нападнути су сниматељ и расветљивач Телевизије Студија Б.

Група младића напала је екипу РТВ Студио Б око 19.30 часова на Тргу Републике. Нападачи су задали неколико удараца асистенту сниматеља и покушали на отму опрему. Полиција је интервенисала, после чега су се нападачи разбежали.

И сниматеља РТС-а су напала и ударила двојица младића, када је екипа пролазила кроз масу и напуштала скуп на Тргу Републике.

Група од око 150 до 200 лица напали су полицијске службенике који су обезбеђивали зграду Патријаршије. Како се истиче у саопштењу, органи реда успели су да разбију ту групу.

Директор Ургентног центра Владимир Ђукић изјавио је Танјугу да је после инцидента у центру Београда у ту здравствену установу примљено седам особа са неурохирушким повредама. Међу повређенима су два припадника полиције.

На Тргу Републике окупило се око 1.000 углавном млађих грађана који су носили заставе покрета 1389, Образа, Удружења наши, Равногорског покрета, Српске радикалне странке и плакате са сликама бившег председника СРЈ и Србије Слободана Милошевића.

Активисти Образа су узвикивали "Образ, Србија, Косово Метохија" клицали Радовану Караџићу и Војиславу Шешељу и узвикивали "Хоћемо оружје", "Убиј, закољи да Шиптар не постоји", "Убиј, убиј Шиптара" уз нацистички поздрав и палили навијачке бакље, као и заставу ЕУ.

Скуп је почео интонирањем химни Србије и Русије, а пре скупа са разгласа су пуштане песме "Волимо те отаџбино наша" и руске патриотске песме.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво