Косово у сенци Авганистана

Словачки премијер Роберт Фицо похвалио стратегију словачке армије да повуче војнике са Косова и Метохије до краја године и да се интензивније посвети мисији у Авганистану.

Словачка до краја године повлачи своје војнике у саставу међународне мисије на Косову и Метохији. Приоритет Братиславе остаје Авганистан, поручио словачки премијер Роберт Фицо. 

"Поздрављам намеру Министарства одбране да смањи број иностраних мисија, а са друге стране да интензивира припреме за оне најзначајније. До краја 2010. године би требало да окончамо мисију на Косову", рекао је Фицо после сусрета са министром одбране Јарославом Башком.

Премијер је оценио да словачка војска, иако су Министарству одбране као и МУП-у због економске кризе осетно смањена средства из буџета, ипак успева да функционише како треба.

Фицо је нагласио да словачки војници у иностраним мисија добијају од својих колега из других земаља високе оцене и да спадају међу најдисциплинованије.

"Наша армија још није опремљена онако како би требало, али док не решимо кризу и актуелна економска и социјална питања, не можемо да разматрамо набавке специјалне технике", рекао је Фицо.

Словачки премијер нада се да ће, чим се земља извуче из кризе и побољшају економски показатељи, и војска функционисати у бољим и комфорнијим условима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво