Читај ми!

Лајчак са Ескобаром: Неопходно применити све постигнуте споразуме

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је у разговору са америчким изаслаником за Западни Балкан Габријелом Ескобаром истакнута неопходност примене свих до сада постигнутих споразума.

Мирослав Лајчак на свом Твитер налогу навео је да је у разговору са Гарбијелом Ексобаром постигнута сагласност о значају да се постигне споразум о модалитетима имплементације.

"Након јучерашњег састанка на највишем нивоу, заменик помоћника државног секретара Габријел Ескобар и ја смо се састали да координирамо наредне кораке пре следећег састанка", написао је Лајчак.

У Бриселу је у понедељак одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине, током које су Лајчак и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ одржали прво одвојене састанке са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, а затим и заједнички разговор.

Борељ је после састанка рекао да су се Вучић и Курти сагласили да даљи разговори о тексту предлога ЕУ за нормализацију односа Београда и Приштине нису потребни и да су се обе стране сложиле да примена плана почне брзо, иако је потребно још разговора како би се договориле појединости.

Александар Вучић је најавио да ће наредни састанак бити одржан 18. марта у Скопљу.

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је раније данас да би Заједница српских општина требало одмах да се спроведе, како је и договорено, као и да европски предлог не значи међусобно признање, већ нормализацију односа Београда и Приштине. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво