Читај ми!

Вучић у Таковској 10: Наш одговор предат међународним представницима, не може да се прича о признању и уласку КиМ у УН

Председник Александар Вучић рекао је у Таковској 10, поводом нове рунде дијалога са Приштином која је одржана јуче у Бриселу, да је наш одговор предат међународним представницима. Не желимо да разговарамо о међусобном признању, признању и уласку КиМ у УН, истакао је Вучић. Док је он председник, истиче, неће потписати ни формално ни неформално признање Косова, ни чланство у УН. Оценио је да су шансе да се европски предлог промени – никакве. Спремни смо да преговарамо о имплементационом плану, а ово нећу да потпишем, истакао је Вучић и додао да он "неће да имплементира пријем у УН". Рекао је да бисмо на тржишту еврообвезница много боље прошли да смо увели санкције, али да неће заборавити 2015. годину, када је лично звао Путина да нам помогне у УН.

Председник Александар Вучић учествовао је јуче у новој рунди дијалога Београда и Приштине.

Вучић је разговарао са високим представником Европске уније Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Састанак је био тежак, рекао је председник и истакао да је инсистирао на формирању ЗСО, као и да је договорено да се разговори наставе.

Напоменуо је да нису говорили о европском предлогу за КиМ, него о имплементацији раније договореног.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво