Читај ми!

Део опозиције о европском предлогу: План је супротан Уставу, морао је да буде одбијен у старту

Француско-немачки план је супротан Уставу Србије и морао је да буде одбијен у старту, поручили су посланици Двери, Заветника и коалиције НАДА на конференцији за медије поводом предлога ЕУ за Косово и Метохију.

Посланици Двери, Заветника и коалиције НАДА, коју чини Нова Демократска странка Србије и ПОКС, траже од председника Србије да поднесе оставку, и да се распишу ванредни парламентарни и председнички избори. Тврде да је француско-немачки план за КиМ супротан Уставу Србије.

Милош Јовановић из Новог ДСС-а каже да је такав предлог споразума морао да буде одбијен у старту.

"И државно руководство, односно Вучић, морао је да га врати, да га одбије. Не разговара се о предаји дела државне територије, не преговара се о издаји, ово је противуставно дело, пар екселанс антидржавно деловање", оценио је Јовановић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић најавио је захтев за ванредно заседање Скупштине.

"Ми ћемо данас или сутра упутити позив свим опозиционим посланичким групама, да заједно захтевамо ванредно заседање Скупштине на тему објављеног француско-немачког споразума, и ванредно заседање Одбора за КиМ на исту тему", рекао је Обрадовић.

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да они нуде демократска средства да се разреше изазови, а ако власт то одбије, најавила је организовање великог породичног и националног окупљања на улицама Београда, које би било одговор и брана политици да се, како је рекла, за ЗСО преда цела држава.

Лидер ПОКС-а Војислав Михаиловић сматра да ће, ако се потпише француско-немачки споразум 18. марта, Србија имати велике последице и да су једини излаз ванредни председнички и парламентарни избори.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво