Добра сарадња Србије и Мађарске

Србија и Мађарска интензивно раде на развоју свих облика сарадње, а посебно економске, оцењено на састанку премијера Мирка Цветковића са председником мађарског парламента Белом Катоном.

Председник владе Србије Мирко Цветковић разговарао је са председником Парламента Републике Мађарске Белом Катоном о билатералним односима две земље и активностима Србије у процесу европских интеграција.

Премијер Цветковић је захвалио Мађарској на снажној подршци европској интеграцији Србије и истакао да је подношењем апликације за стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ Србија потврдила своје чврсто опредељење за европску будућност, саопштила је Влада Србије.

Како се наводи у саопштењу, током разговора констатовано је да Србија и Мађарска интензивно раде на развоју свих облика сарадње, а посебно економске и то у области енергетике и инфраструктуре.

Такође, оцењено је да је за јачање регионалне сарадње од изузетне важности доношење заједничке европске стратегије за земље дунавског слива и завршетак северног крака "Коридора 10".

"Присуство мађарске мањине у Србији и српске мањине у Мађарској представља важан мост сарадње у билатералним односима две земље, а Србија ће, као и до сада, наставити да даје пун допринос даљем унапређењу положаја мађарске мањине у нашој земљи", наводи се у саопштењу.

Катон је јуче разговарао и са председником Србије Борисом Тадићем. У разговору је оцењено да су односи двеју земаља добри, а председник Тадић захвалио је на снажној подршци Мађарске европским интеграцијама Србије.

Са председником мађарског парламента разговарала је председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић. Договорили су се да покрену сарадњу између одбора два парламента у области пољопривреде, екологије и енергетике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво