Читај ми!

Ђурић: Верујем да би 2023. могла да буде позитивна прекретница у односима САД и Србије

Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић рекао је да верује да би 2023. година могла да буде позитивна прекретница у односима Србије и САД у даљем унапређењу билатералне сарадње, отварању нових тема као што су преговори о споразуму о двоструком опорезивању, али и визној либерализацији.

Марко Ђурић је рекао да је посета министра спољних послова Ивице Дачића САД добар сигнал и да на неки начин "отвара сезону" у даљој сарадњи. 

"Ми наравно разговарамо и о важним тешким политичким темама као што је Косово и Метохија када имамо различите ставове о статусу, али оно што је добро и што је  било видљиво у разговору које смо имали министар Дачић и ја са Шолеом и Ескобаром видимо једно поштовање за рационални однос који има председник Вучић и руководство Србјие ка очувању стабилности и мира", рекао је Ђурић.

У томе, каже, имамо партнера у Сједињеним државама.

Амбасадор Марко Ђурић и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовали су Молитвеном доручку у Вашингтону.  

Током посете Сједињеним државама, Дачић се састао са званичницима Стејт департмента Дереком Шолеом и Гарбијелом Ескобаром, конгресменком Клаудијом Тени, сенатором Роном Џонсоном, представницима јеврејских организација које су веома битне на међунородној сцени, као и са страначким институтима - демократским и републиканским НДИ и ИРИ.  

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво