Читај ми!

Петковић: Свечља изнео још једну дезинформацију о нападу на Србе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изнео још једну дезинформацију о специјалној косовској полицији РОСУ чији су припадници пуцали код пункта на Бистричком мосту на возило у којем су се налазила двојица Срба.

Петар Петковић је на Твитеру написао да на месту где је РОСУ пуцао "у Миљана (Делевића) постоје надзорне камере" и упитао "зашто Свечља не пусти снимак да сви виде шта се заиста догодило".

Директор Канцеларије за КиМ је написао на Твитеру да је Делевић добио метак у леђа и да је аутомобил у којем је био изрешетан у задњем делу.

"То јасно показује да су Срби бежали од метака, а не нападали! Престаните да лажирате чињенице, неће вам проћи!", истакао је Петковић.

Свечља је претходно на Твитеру написао да је дубоко забринут због инцидента у Лепосавићу.

"Две особе су возилом покушале су да избегну полицијски пункт. Намерно су удариле у аутомобил косовске полиције и довеле животе полицајаца у опасност. Службеници КП су били приморани да пуцају у правцу возила како би неутралисали ситуацију", написао је Свечља.

Додао је да је истрага о инциденту у току и да је тзв. косовски полицијски инспекторат активно укључен у њу.

"Желим да будем јасан – било какав облик насиља над нашом полицијом неће бити толерисан. Заштита грађана и органа за спровођење закона је наш главни приоритет", навео је Свечља.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво