Читај ми!

Вучић: Врло коректан разговор са Пленковићем о српско-хрватским односима

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је имао врло коректан разговор са хрватским премијером Андрејем Пленковићем на маргинама форума у Давосу. Председник је разговарао и са Борјаном Кришто, као и са Бернаром Емијеом.

На Светском економском форуму, председник Александар Вучић учествовао је на панелу "Дипломатски дијалог на Западном Балкану" заједно са лидерима из региона и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Председник Србије саопштио је да је имао врло коректан разговор са хрватским премијером Андрејем Пленковићем о српско-хрватским односима на маргинама форума. 

"Врло коректан разговор са Андрејем Пленковићем о српско-хрватским односима. Верујем да ћемо у периоду који је пред нама успети да остваримо напредак, како на плану економије, тако и по питању политичких односа", објавио је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Хрватски премијер је, након сусрета са председником Вучићем поручио да су разговарали на тему билатералних односа и европском путу земаља Западног Балкана.

"Током Светског економског форума у Давосу разговарао сам с председником Србије Вучићем о билатералним односима и европском путу земаља у суседству. Уз политику дијалога и смиривања тензија, потребно је уложити додатне напоре у решавању отворених питања", написао је Пленковић на Твитеру.

Председник Србије разговарао је и са генералним директором за спољну безбедност у француском Министарству одбране Бернаром Емијеом, о ширењу сарадње у циљу што боље заштите наших грађана у данашњем окружењу пуном изазова.

Вучић је на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav" навео да је имао садржајан и користан разговор са Емијеом, с којим се састао на маргинама Светског економског форума.

"Разменили смо мишљења о главним безбедносним питањима у светлу актуелне геополитичке ситуације, а уваженог саговорника сам детаљније упознао са ситуацијом на Косову и Метохији", навео је Вучић.

Казао је да су разговарали и о ширењу сарадње "у циљу што боље заштите наших грађана у данашњем окружењу пуном изазова".

Вучић са Борјаном Кришто о унапређењу односа Србије и БиХ

Председник Вучић састао се и са председавајућом Савета министара БиХ Борјаном Кришто, с којом је разговарао о унапређењу односа између две земље.

"Разговарали смо о унапређењу односа између Србије и Босне и Херцеговине. Сагласили смо се да је од највећег интереса за обе земље да развијамо сарадњу и учврстимо пријатељске и економске везе, јер је то једини и најбољи пут у будућност за све наше грађане", поручио је Вучић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво