Читај ми!

СПЦ: Патријарх ће у Пећку патријаршију отићи у складу са својим програмом и нахођењем

Српска православна црква, поводом навода владе у Приштини да ће патријарх српски Порфирије посетити Косово и Метохију за Божић, саопштава да ће у Пећку патријаршију и посету свештенству и верном народу Епархије рашко-призренске патријарх отићи у складу са својим програмом и нахођењем, који нису везани ни са једним политичким контекстом или са било којом личношћу из политичког живота.

"Његова светост ће у своју ставропигијалну лавру Пећку патријаршију и у посету свештенству и верном народу Епархије рашко-призренске отићи у складу са својим програмом и нахођењем, који нису везани ни са једним политичким контекстом или са било којом личношћу из политичког живота", наводи се у саопштењу СПЦ.

Додаје се и да ће по унапред утврђеном програму, патријарх Порфирије на празник рођења Исуса Христа у поноћ служити свету архијерејску литургију у Храму Светог Саве на Врачару.

Како је претходно саопштено на сајту привремених институција у Приштини, премијер привремених приштинских институција дозволио је српском патријарху Порфирију да посети Kосово и Метохију, у оквиру припрема за прославу православног Божића.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво