Читај ми!

Скупштина Србије, наставак расправе о државним службеницима

Посланици у Скупштини Србије наставили су рад расправом о изменама закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис и изменама закона о државним службеницима.

Изменама закона о финансирању јавних сервиса предвиђа се да се за годину дана продужи финансирање РТС и РТВ кроз таксу која се наплаћује кроз рачун за струју.

Када је реч о изменама закона о државним службеницима, предвиђа се одлагање примене за две године, јер би у случају расписивања јавног конкурса за запослење службеника на одређено време због повећаног обима посла, од 1. јануара државне службе остале без запослених за чији рад би било неопходно расписивање конкурса.

Парламент је у четвртак почео заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 21. дневног реда седнице, међу којима су и међународни уговори, давање сагласности на финансијске планове независних регулатрних тела, али и избор председника судова и судија који се први пут бирају на ту функцију.

Законе су образлагали министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, министарка правде Маја Поповић, Вукица Кужић и Гордана Вељовић из Високог савета судства, као и представник предлагача Верољуб Арсић и известиоци одбора Оља Петровић и Небојша Бакарец.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво