Читај ми!

Кфор разматра захтев Србије за повратак војске на КиМ, полиција демантује вест о новом хапшењу у Митровици

Срби на северу Косова и Метохије и даље су на барикадама. Седми дан протестују због хапшења својих сународника. Данас је у Косовској Митровици ухапшен бивши полицајац Зоран Михајловић, а синоћ у Бошњачкој махали у том граду и Слађан Трајковић, такође један од припадника косовске полиције који је напустио службу. Полиција, међутим, демантује да је Михајловић ухапшен. Кфор је потврдио да је примио захтев Владе Србије за повратак српских снага на КиМ и поручио да га тренутно разматра.

Настављају се хапшења Срба на северу Косова и Метохије. Зоран Михајловић ухапшен је данас у Косовској Митровици, а Слађан Трајковић ухапшен је синоћ у Бошњачкој махали. Косовска полиција демантовала је хапшење Михајловића.

Супруга ухапшеног Слађана Трајковића рекла је да га наводно терете за ратни злочин.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да ново хапшење показује да Курти наставља лов на Србе и да не жели да смири тензије. 

Влада Србије је донела одлуку да се Кфору упути захтев, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, за повратак српске војске и полиције на КиМ. Председник Александар Вучић је истакао и да Кфор неће прихватити захтев Србије. 

Грађани су и даље на барикадама у настојању да, како кажу, скрену пажњу на своје проблеме који трају месецима, а ескалирали су у нову фазу кризе хапшењем Миљана Аџића и Дејана Пантића.

Њих у Приштини оптужују за напад на службено лице и наводно организовање терористичких напада на полицију.

Њихово ослобађање је један од захтева окупљених на барикадама као и повлачење специјалне полиције са севера Косова.

С обзиром на то да су ставови Срба на северу супротни ставовима власти у Приштини, чекају политичко решење и резултате активности међународних дипломата.

Са друге стране, у Приштини кажу да је ситуација на северу КиМ изазов.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво