Читај ми!

Вигемарк: Контрадикторне информације о Пантићу, не знамо тачно где је и да ли је примио терапију

Шеф Еулекса Ларс Гунар Вигемарк у интервјуу за "Косово онлајн" рекао је да мисија ЕУ има контрадикторне информације о ухапшеном Дејану Пантићу и да још не знају где се он налази.

"Имам контрадикторне информације. Имам информације и да је примио терапију и да није. Истражујемо ову ситуацију. Ми смо доставили лекове косовској полицији у Лепосавићу и захтевали смо да буду достављени господину Пантићу који је задржан на локацији коју званично не могу да потврдим, јер не знам тачно где је. Речено нам је да су лекови достављени. Али постоје контрадикторне изјаве из неких извора", рекао је Вигемарк.

Сада, каже, проверавамо и послаћемо полицијску јединицу и полицијског саветника у Лепосавић.

"Врло је важно да господин Пантић буде третиран према свим одговарајућим стандардима, да је у одговарајућем притворском центру, јер нисам сигуран на којој је локацији физички притворен, да ли је та локација одговарајућа према косовском закону, да ли се поштују његова права, да ли је видео адвоката, да ли је у контакту са породицом. Он такође мора да сарађује у погледу давања изјаве, мора бити свестан оптужби. Колико разумем саслушан је путем видео линка и одређено му је задрђавање од 30 дана. Будите сигурни да помно пратимо овај случај", рекао је Вигемарк.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво