Читај ми!

Син ухапшеног Дејана Пантића: Породица нема контакт, волео бих да зна колику подршку има

Син ухапшеног Дејана Пантића, Предраг рекао је да породица Пантић нема никакав контакт са Дејаном и не могу да му доставе ни лекове, ни средства за личну хигијену.

Дејану Пантићу из северне Косовске Митровице, због чијег хапшења су Срби на северу Косова и Метохије поставили барикаде, одређен је једномесечни притвор. Његов син Предраг Пантић рекао је за УНА телевизију да су под стресом због одлуке о притвору.

"Ми као породица немамо никакав контакт са њим, све иде преко адвоката, он је ишао на саслушање које је одржано данас. Саслушавали су га онлајн, јавни тужилац је изнео оптужбе према оцу да је учествовао у нападима испред зграде у којој живимо. Навели су да имају доказе неке, али наш адвокат није могао да има још увек увид у те материјале", рекао је Пантић.

Дејан је са супругом у суботу у преподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао административни прелаз, а у повратку су му полицајци ставили лисице на руке, како му је речено, због тога што је "организовао терористички напад на просторије ЦИК-а".

"Отац је дао исказ, а и адвокат је такође говорио. Он није био уопште ту док се све то дешавало, био је у граду, кад се враћао чуо је детонације, али он се тада налазио у продавници и звао је оданде мајку да јој каже да се нешто догађа. Тек кад се стање мало смирило он је дошао кући, причао је са комшијама и у кућу је ушао са задњег улаза, није чак ни био ту испред канцеларије ЦИК-а. Отац је рекао да је видео доста новинара и камера испред који су све сликали, али он је туда само прошао и отишао у кућу", рекао је Дејанов син.

Додао је да се његов отац нашао испред своје зграде 10-15 минута након дешавања, једноставно се нашао на погрешном месту у погрешно време и ни на крај памети му није било да ће нешто да се деси.

Према речима сина Предрага, породица Пантић нема никакав контакт са Дејаном и не могу да му доставе ни лекове, а ни ствари за личну хигијену.

"Адвокат је напоменуо на суду да су оцу потребни лекови, очекивали смо да буде пуштен и да му накнадно нешто однесемо, али не дају. Чекамо да чујемо где ће га спровести у притвор. Изгледао је лоше и уморно, али није имао веће тегобе, то нам је рекао адвокат. Вероватно га држе у импровизованим ћелијама, то сам ја чуо, али званично немам ниједан податак где га држе и какви су то услови."

На данашњем саслушању, приштински тужилац је рекао да та институција поседује доказе о Пантићевој умешаности у нереде испред ЦИК-а, али адвокат породице Пантић још увек није имао увид у исте.

"Доказе о којима приштински тужилац говори не знам какви су, нико их није видео. Држава нам је помогла максимално, народ је изашао на барикаде, ниједну лошу реч нисмо чули. Народ је самостално изашао на улице, нисам веровао да то раде због мог оца, јер је то могао да буде било чији отац, кап је прелила чашу. Мањина смо у целом овом региону, морамо да реагујемо. Хвала народу до неба!", поручио је Предраг Пантић.

Ово је веома тежак и болан тренутак за породицу Пантић, али како каже Предраг веома им значи подршка државе и народа.

"Трудим се да будем најјачи у породици, мајци је најтеже, сестре не живе овде, једна сестра ми је трудна и већ је била у болници и пре овога, тешко им је пуно. Волео бих да отац зна колику подршку има, да је народ уз њега. Надам се да ће он бити добро и да ће имати хумане услове, макар један кревет и да сачека суђење", рекао је Предраг.

Напоменуо је да сви знају да је невин и да немају за шта да га терете, а кад буде озбиљније тумачење доказа имаће право на одбрану и нада се да ће га тада пустити.

"Надам се да ће схватити да је све грешка и да је он невин. Највише ме брине што се и подигло све и на политички ниво, бојим се да они сад из ината неће да га пусте. Људи овде су огорчени и не верују да су ухапсили Дејана Пантића, свима је тешко што је затворен невин човек", поручио је он.

Дејан Пантић је бивши припадник полиције, а из те службе је иступио прошлог месеца када и сви полицајци српске националности на северу КиМ. Ухапшен је у суботу на пункту Јариње на северу КиМ, под оптужбом да је учествовао у организацији и нападу на полицију пре неколико дана.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво