Читај ми!

Више од 300 специјалаца косовске полиције ушло у Северну Митровицу, за сада без инцидената

Више од 300 наоружаних специјалаца косовске полиције у пратњи оклопних возила ушло је вечерас из Јужне у Северну Митровицу. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да су се они стационирали у мешовитим насељима, као и да је циљ Аљбина Куртија окупација севера КиМ.

У Северној Митровици мирно, грађани се разилазе

У северном делу Косовске Митровице око поноћи је мирно, а грађани који су се окупили у близини Техничке школе, полако се разилазе, јавља дописник Радио Београда Иван Миљковић.

На улицама северног дела Митровице нема полиције, тек понеко возило, што је уобичајено у ово доба ноћи, каже Миљковић и додаје да су на улицама и новинарске екипе српских и медија који извештавају на албанском језику.

"Београд ће размотрити повратак до 1.000 припадника наших безбедносних снага на КиМ"

"Имајући у виду да Курти жели да изазове насиље и протера Србе са Косова и Метохије, Београд ће размотрити повратак до 1.000 наших безбедносних снага на КиМ по Резолуцији 1244. Нећемо дозволити нову Олују и протеривање нашег народа и страдање нашег народа на КиМ", рекао је Петар Петковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је на конференцији за медије рекао да је Аљбин Курти вечерас "наставио са противправним и насилним акцијама са циљем окупације севера КиМ".

"Према нашим сазнањима, преко 300 до 350 полицајаца, што патролних с панцирима, што припадника РОСУ са дугим цевима, под пуном ратном опремом и оклопним возилима око 20.30 упали су на север КиМ из правца Јужне Митровице ка Бошњачкој махали, па се распоредили и блокирали целу Косовску Митровицу, да би се коначно стационирали у мешовитим насељима у северном делу Косовске Митровице - Суви до, Брђани, Микро насеље, Три солитера и Бошњачка махала", рекао је Петковић.

Опширније Краће

У Косовској Митровици напето, али мирно

Дописник Радио Београда Иван Миљковић каже да је у Северној Косовској Митровици мирно, али напето.

У близини Техничке школе окупило се стотинак грађана. Они су ту, јер су узнемирени после информације да је велики број специјалаца ушао у северни део града. Чекају да виде како ће се ситуација даље развијати.

Дописник Радио Београда је у јужном делу Митровице, у тамошњој полицијској станици, приметио два паркирана возила за разбијање демонстрација са воденим топовима, а у Бошњачкој махали две групе од десетак ненаоружаних полицајаца који су посматрали ситуацију.

Део града у близини три солитера је блокиран, а грађани узнемирени због информација да су по ободима града распоређене специјалне јединице косовске полиције.

Извештај Ивана Миљковића (22.55)

Специјалци су у Северну Митровицу ушли пешице, у пратњи бројних оклопних возила и  распоредили се по ободу града, јављају репортери са лица места.

Грађани Северне Митровице окупљају се на улицама, разговарају о свему што се дешава последњих дана, напето је, али без инцидената.

На мосту на Ибру су два џипа италијанских Карабињера, док градом патролирају полицајци Еулекса.

Косовска полиција саопштила је да ће у наредним данима повећати своје присуство на северу Косова и додала да су "одржавање јавног реда, гарантовање безбедности, заштита живота и имовине свих грађана без разлике, међу њеним главним циљевима", преноси Газета експрес.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво