Читај ми!

Заплењено готово све вино српске породице у Великој Хочи

Косовска полиција je око 19 часова запленила готово све вино из винарије породице Петровић из Велике Хоче. Тамо је данас било веома напето јер су специјалне полицијске јединице стигле са цистерном како би заплениле 42.000 литара вина породице Петровић. Син власника винарије претио је да ће скочити с крова, док је његова жена легла пред точкове.

Ситуација у Великој Хочи се у послеподневним часовима смирила пошто је власник винарије "Петровић" замолио све окупљене грађане да остану мирни, јер како је рекао, не жели "да било ко заврши у затвору", преноси Косово онлајн. У Великој Хочи присутан је био велики број припадника специјалне и регуларне полиције, као и службеника царине.  

Како је потврђено за Радио КиМ, ситуација је вечерас мирна, а мештани су се разишли својим кућама.

Из привремених приштинских институција саопштено је да је током рутинске провере у продавници у Великој Хочи, у Ораховцу, откривено да се алкохолна пића, како тврде, продају неовлашћено и да је због тога донета одлука о заплени 42.000 литара алкохола. 

У саопштењу се наводи да власник радње обавља и делатност производње алкохолних пића "без овлашћења царине" и да "нема регистровану делатност у Агенцији за привредне регистре".

Претходно је полиција догурала окупљене испред улаза у двориште породице Петровић.

Испред домаћинства Петровић је цистерна за истакање, али је син власника винарије претио да ће скочити с крова, док је његова жена легла пред точкове, јавља дописник РТС-а. 

Житељи Велике Хоче, који се противе заплени, окупили су се испред улаза у винарију. 

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је ситуација у Великој Хочи и даље напета и да је јасно да Курти жели инциденте.

"Ситуација у Великој Хочи и даље је напета! Позвао сам власника Винице 'Петровић' који ме је обавестио да за сат времена Росу долази са цистерном да заплени 42.000 литара вина! Куртијева полиција ни јутрос није желела мирно решење са власником. Јасно је да Курти жели инциденте", написао је Петковић на Твитеру.

Српска листа најоштрије је осудила, како наводи, синхронизовани напад Аљбина Куртија против Срба и на северу и на југу Косова и Метохије са циљем протеривања Срба са својих вековних огњишта.

Они наводе да Куртијеви специјалци "чизмама газе српски хлеб и гроздове" које су наши грађани муком узгајали у нади да ће у миру моћи да опстану и живе поштено од свог рада и престрашују својим оклопним возилима српску децу док су у вртићу без икакве реакције међународних представника.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво