Читај ми!

Ховенијер: САД забринуте јер не постоје услови за одржавање избора на северу КиМ

Амерички амбасадор у Приштини Џеф Ховенијер изјавио је да су Сједињене Америчке Државе забринуте што у овом тренутку не постоје услови за одржавање предстојећих избора на северу КиМ.

Џеф Ховенијер је у објави на Твитеру навео је да САД "осуђују оне који су применили насиље током јучерашњих инцидената" на север КиМ.

"Прибегавање насиљу и застрашивању, укључујући употребу експлозивне направе и угрожавање живота – никада није прикладан метод протеста, ни под којим околностима", навео је Ховенијер на Твитеру.

Коментаришући предстојеће изборе на северу КиМ, Ховенијер је поручио да су САД забринуте што тренутно не постоје услови за њихово одржавање, јер је безбедност грађана сада приоритет.

"САД су забринуте да у овом тренутку не постоје услови за одржавање избора касније овог месеца на северу Косова. Сигурност и безбедност свих грађана Косова треба да буду највиши приоритет", истакао је Ховенијер, позвавши све укључене да буду уздржани.

Немачки и француски амбасадори осудили насиље 

Немачки амбасадор у Приштини Јорн Роде изјавио је да је насиље које се десило на северу КиМ неприхватљиво.

"Заиста веома забрињавајуће. Јучерашње насиље против општинских изборних канцеларија је неприхватљиво. Добро је што је присутна косовска полиција у координацији са Еулексом и Кфором. Пуна подршка мирним демонстрацијама, али нулта толеранција за насиље", написао је Роде на Твитеру.

Поводом дешавања на северу КиМ, огласио се и француски амбасадор у Приштини Оливије Геро, који је рекао да су "дела застрашивања" веома забрињавајућа и да је дијалог пут да се иде напред.

"Дела застрашивања су веома забрињавајућа. Дијалог је пут напред", написао је Геро на Твитеру

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво