Читај ми!

Дачић са Докертијем о јачању сарадње Србије и Велике Британије

Министар спољних послова Ивица Дачић и министар за Европу у Министарству спољних послова Велике Британије и Северне Ирске Лео Докерти истакли су обострани интерес и спремност за даље продубљивање и јачање сарадње између Србије и Уједињеног Краљевства у свим областима од интереса за две земље.

Дачић и Докерти састали су се на маргинама Конференције посвећене превенцији сексуалног насиља у конфликтима у Лондону, саопштено је из Министарства спољних поскова.

Шеф српске дипломатије је исказао спремност за наставак разговора са британским званичницима и унапређење сарадње у различитим областима.

Како се наводи, постоји спремност и за унапређење сарадње, између осталог, у унапређењу и имплементацији мера за превенцију сексуалног насиља у оружаним конфликтима, као и за помоћ жртвама таквих злочина.

Током састанка, размотрена су и питања из домена билатералне политичке и економске сарадње, као и актуелна међународна питања.

Саговорници су се сагласили у оцени да има још доста простора за унапређење билатералне сарадње, посебно у области економије.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара