Читај ми!

Вучић о договору у Бриселу: Сачували смо мир за наш народ, остаје још један услов

Председник Александар Вучић поручио је да је задовољан исходом договора у Бриселу, као и тиме што смо сачували мир за наш народ. Истиче да је један услов испуњен, а да преостаје формирање Заједнице српских општина. Истакао је да су на састанку са председником Републике Српске Милорадом Додиком и са српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић конкретизовали идеју о изградњи меморијалног комплекса у Доњој Градини – Јасеновац. Бићемо спремни да уложимо десетине милиона евра, рекао је Вучић и додао да је то једна од најважнијих ствари које треба заједнички да урадимо. Предстоје велики изазови, желим да допринесем да односи у БиХ буду бољи и да се боље разумемо, поручује Жељка Цвијановић. Међународни фактор додатно притиска Србију и РС, истакао Милорад Додик.

После вишесатних преговора у Бриселу, касно синоћ постигнут је договор Београда и Приштине о таблицама. Договорено је да ће Београд престати да издаје регистарске таблице са називима градова на КиМ, док ће Приштина обуставити даље радње у вези са пререгистрацијом возила, саопштио је високи представник за спољну политику ЕУ Жозеп Борељ.

Председник Србија Александар Вучић разговарао је јутрос са председником Републике Српске Милорадом Додиком и са српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара