Читај ми!

Столтенберг: Кфор остаје на опрезу

Ескалација на Косову и Метохији се мора избећи, Кфор остаје на опрезу, поручио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг после разговора са шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом.

Јенс Столтенберг је разговарао са високим представником ЕУ за спољну политику Жозепом Борељом, након неуспешних разговора Београда и Приштине у Бриселу.

"Разочарани смо што није било могуће решити спор око регистарских таблица. Сада је време за одговорност и прагматична решења. Ескалација се мора избећи. Кфор остаје на опрезу", објавио је Столтенберг на Твитеру.

Борељ је данас после састанка председника Србије Алексадра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, изјавио да после много сати разговора Београд и Приштина нису дошли до договора.

Најавио је да ће информисати колеге у ЕУ и међународне партнере о понашању страна у разговорима и недостатку поштовања међународних правних обавеза, што се, напомиње, посебно односи на Приштину.

Председник Александар Вучић, у обраћању након неуспеха преговора у Бриселу, поручио је Србима на Косову и Метохији да је важно да се сачува мир.

Ако протестују, да протестују мирно и демократски, да дамо све од себе да сачувамо мир, истакао је Вучић.

Приштина је најавила да ће кажњавати власнике возила српских регистарских ознака од 22. новембра, од осам сати ујутро.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво