Читај ми!

Лајчак са Бисљимијем о таблицама: Хитно пронаћи решење

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разговарао је са главним преговарачем Приштине у дијалогу са Београдом Бесником Бисљимијем о актуелној кризи у односима две стране, нарочито о питању регистарских таблица.

Мирослав Лајчак је на Твитеру навео да је потребно да се хитно пронађе решење како би се обезбедила безбедност и стабилност на терену и нагласио да су неприхватљиви било каква ескалација и насиље.

"Са Бесником Бисљимијем данас, разговарам о актуелној кризи у односима Косова и Србије, посебно о питању регистарских таблица. Морамо хитно да пронађемо решење да обезбедимо безбедност и стабилност на терену. Било каква ескалација или насиље су неприхватљиви", поручио је Лајчак и објавио слику са Бисљимијем.

Бисљими је у разговору са Лајчаком поновио да је Приштина заинтересована за наставак редовних састанака, ради "потпуне нормализације односа, уз међусобно признање у фокусу".

Бисљими је рекао да су у разговору размотрене опције за, како је рекао, "успешну замену свих илегалних регистарских таблица у легалне".

ЕУ очекује напредак у дијалогу Београда и Приштине, деескалацију и конструктивну спремност да се иде напред, а спремна је да дочека председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских власти Аљбина Куртија чим то буде могуће, поновио је поруку високог представника ЕУ за спољну политику Жозепа Бореља његов портпарол Петер Стано. 

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ изјавио је јуче да је спреман да закаже састанак Београда и Приштине на највишем нивоу "ако преговарачи направе напредак ка практичном решењу о регистарским таблицама пре рока 21. новембра".

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво