Читај ми!

Брнабић: Срби са КиМ само траже поштовање споразума

Срби са Косова и Метохије не траже много, они само траже поштовање Бриселског споразума, поручила је премијерка Ана Брнабић и додала да је сагласна са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом да 21. новембар не би требало дочекати без договора.

Ана Брнабић, која борави у посети Сингапуру, на питање шта очекује од недеље, 21. новембра, у поноћ, за Танјуг је рекла да је сагласна са Борељом да 21. новембар не би требало дочекати без договора.

"Не могу наши европски партнери и наши партнери у САД више да толеришу једнострано кршење свих споразума који су потписани и ја се надам да ће свакако доћи до договора", рекла је Брнабићева.

Подвукла је да Срби са КиМ траже да Приштина крене у имплементацију Бриселског споразума, потписаног 2013. године, који гарантује ЕУ, да се поштују сви споразуми који се тичу таблица, а који су потписани раније.

Истиче да није сигурна шта ће се дешавати од недеље у поноћ, али да Србија има много тога да изгуби имајући у виду колико је економски напредовала.

"Колико смо напорно радили на томе да изградимо Србију, овако као што јесмо последњих година, а онда вас Приштина и Курти врате да решавате неке ствари, које су већ решене", констатовала је Брнабићева и додала да сви рачунају да ће Србија увек бити флексибилна и толерантна преко сваке мере.

"Овде се ради и о владавини права и о томе да је кредибилитет ЕУ доведен у питање, ако се не имплементира Бриселски споразум", навела је премијерка.

Председница Владе Ана Брнабић учествовала је у Сингапуру на Блумберговој конференцији Нове економије. На панелу "Померање дигиталних граница" рекла да је Србија много тога урадила последњих година што се тиче дигитализације.

 

 

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара