Читај ми!

Османи: Избори за председнике четири општине на северу 18. децембра

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Омани расписала је за 18. децембар, ванредне изборе за председнике општина Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан.

Задужује се Централна изборна комисија да предузме све неопходне радње за организовање и одржавање избора за председнике општина: Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, наводи се у одлуци Вјосе Османи о одређивању датума и расписивању ванредних избора. 

Након састанка са представницима политичких партија, Османијева је истакла да ће се обратити међународним партнерима са захтевом за праћење избора и што веће међународно учешће у том изборном процесу. 

Вјоса Османи најавила је раније данас да би избори за председнике четири северне општине могли да буду организовани 11. или 18. децембра ове године.

На састанку Вјосе Османи са представницима политичких партија одржане су консултације о одређивању датума ванредних избора за градоначелнике општина – Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток – након што су последњи градоначелници поднели оставке због одлуке о регистарским таблицама.

На састанку нису били представници Алијансе за будућност Косова и Српске листе.

На састанку су били присутни председник Партије косовских Срба, ПСК, Александар Јаблановић и председник Прогресивно-демократске странке Ненад Рашић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво