Читај ми!

Османи: Ванредни избори за председнике четири општине на северу 11. или 18. децембра

Председница у Приштини Вјоса Османи најавила је да би избори за председнике четири северне општине могли да буду организовани 11. или 18. децембра ове године, и да је вероватнији други термин.

На састанку Вјосе Османи са представницима политичких партија одржане су консултације о одређивању датума ванредних избора за градоначелнике општина - Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток - након што су последњи градоначелници поднели оставке због одлуке о регистарским таблицама.

На састанку нису били представници Алијансе за будућност Косова и Српске листе.

На састанку су били присутни председник Партије косовских Срба, ПСК, Александар Јаблановић и председник Прогресивно-демократске странке Ненад Рашић.

Јаблановић је рекао да за његовуи странку евентуално учешће на локалним изборима зависи пре свега од расположења међу Србима на северу и ставова званичног Београда.

"Када се све сабере и подвуче морамо да пратимо комуникацију и сигнале које нам влада Србије шаље, И ми се тим сигналима свакако надамо у будућем периоду", рекао је Јаблановић новинарима, додајући да је Вјоси Османи пренео да није тренутак за изборе.

Ненад Рашић је у сличном тону наступио на данашњим консултација и навео да услова за одржавање ванредних избора нема.

"Избори као такви могу да буду искоришћени за подизање тензија, могуће инциденте, чак и ескалацију и одређених нежељених радњи и насиља. Чак сам и захтевао да се нађе начин како да изборе у овом моменту пролонгирамо за одређени временски период", рекао је Рашић након консултација и упозорио на долазећи 21. новембар.

Рашић, међутим, није искључио могућност да би кандидати за посланике из његове странке могли да попуне упражњена места у скупштини у Приштини, напуштањем скупштине посланика Српске листе.

"Разумем околности повлачења из институција, али молим њих да разумеју нас, да нама на југу једини механизам и начин борбе нам је кроз институције. Уколико буде понуђено, ми ћемо покушати да се изборимо кроз наше да кроз институционално деловање делујемо кроз институције", подвукао је Рашић.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво