Читај ми!

Османи позвала на консултације о ванредним изборима за председнике четири општине на северу КиМ

Председница у Приштини Вјоса Османи позвала је политичке субјекте да одреде датум ванредних избора за председнике општина Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, након што су председници тих општина почетком ове седмице поднели оставке.

"Председница Османи позива политичке субјекте да одреде датум ванредних избора за председнике општина на северу земље. Узимајући у обзир законске рокове предвиђене важећим законодавством, она је данас упутила позиве политичким субјектима на консултације о одређивању датума ванредних избора за градоначелнике општина Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток", каже се у саопштењу из канцеларије Вјосе Османи.

Консултативни састанак са политичким субјектима биће одржан 14. новембра.

У саопштењу се додаје да је позив упућен након што су градоначелници општина Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток поднели оставке на своје функције.

"Оставке су поднете Министарству администрације локалне самоуправе, о чему је обавештена и канцеларија председника. Очекује се да ће, након консултација са политичким партијама, председница Османи у законским роковима расписати датум ванредних избора за начелнике ове четири општине", наводи се у саопштењу.

Председници четири северне општине поднели су оставке, у склопу колективне одлуке Срба на северу Косова и Метохије да напусте косовске институције, незадовљни последњим одлукама владе у Приштини о обавезној пререгистрацији возила са српских на локалне таблице, смене командира полиције региона север Ненада Ђурића и неформирања Заједнице српских општина.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво