Читај ми!

И службеници изборних комисија са севера КиМ поднели оставке

На северу Косова и Метохије све више Срба даје оставке на своја радна места и напушта привремне приштинске институције, након једностране одлуке Приштине о регистарским таблицама, смене Ненада Ђурића, изградње база на северу Косова, као и кршења права Срба и Бриселског споразума.

Након политичких представника, полицајаца, судија и тужилаца, данас су оставке поднели и виши службеници општинских изборних комисија, преноси Косово онлајн.

У таласу најаве из Приштине да ће се одржати ванредни избори за градоначелнике и скупштине у општинама Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, јутрос су руководиоци општинских изборних комисија поднели оставке на своје функције, потврдио је за Косово онлајн Слободан Димитријевић, који је обављао функцију вишег службеника ОИК за Северну Митровицу.

"Решили смо се на такав потез са најавом косовске владе да ће се расписати ванредни избори у нашим општинама без политичког договара и воље грађана у општинама Лепосавић, Звечан, Северна Митровица и Зубин Поток. Доведени смо у ситуацију да се од нас тражи да спроведемо изборни процес који је немогуће спровести. Сматрамо да је спровођење оваквог изборног процеса, без постизања политичког договора и сагласности наших грађана, немогућа мисија", рекао је Димитријевић.

Како је истакао, такав изборни процес био би у супротности са њиховим моралним, професионалним и демократаким начелима и убеђењима.

"Солидаришемо се са нашим суграђанима и подносимо оставке на наше позиције", казао је Димитријевић.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара